Péterfy Ábel: Horgászok a tavon, 2010 (olaj, vászon; 50 x 70 cm; j.a hátoldalon: Péterfy Ábel) kikiáltási ár: 70.000 HUF

Aukció a Vaszary Villában

Július 16-án, szombaton, a nyár kellős közepén, az aukciós szezonon kívül, a Balaton legelegánsabb pontján szervezünk két programot egy estén, melyek egymástól függetlenek, ám tetszés szerint "átjárhatóak".

A kiállítás és árverés, valamint az ezt követő jótékonysági estély helyszíne a Balaton egyik ékkövének számító balatonfüredi Vaszary Villa. Az aukció tisztán kereskedelmi jellegű, a már megszokott feltételekkel zajlik, míg az estély belépőjegyeiből származó bevétel jótékonysági célt fog szolgálni.

Az estélyt a Balaton egyik legelegánsabb eseményének szánjuk, és nagy megtiszteltetésnek vesszük, hogy a fővédnökség tisztét Vizi E. Szilveszter Úr, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, a védnökséget Navracsics Tibor Miniszterelnök-helyettes Úr elvállalták. Az Est háziasszonya Miklósa Erika, Liszt Ferenc díjas operaénekesnő.

Fontosnak tartjuk, hogy a Balatonon az elegancia, a magas művészet és a társasági események, jótékonysági estek is képviseltessék magukat a hagyományos nyári programok mellett. A program időpontja hosszú mérlegelés után került erre a dátumra, tudniillik ezen a héten zajlik a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, ez a hét előzi meg az Anna-bált, és az aukció + estély napjának reggelén fut be a Kékszalag Vitorlásverseny mezőnye.

Szeretnénk ezzel az estéllyel alkalmat és hagyományt teremteni a politikai élet és a civil szféra kötetlen találkozására, a Balatont szívügyükként kezelő magánszemélyek, cégek és kormányzati szereplők jó értelemben vett lobbizására.

Az estély az aukciót követi, és a belépőjegyekből származó összeget utaljuk tovább csángó gyerekek balatoni nyaraltatására. Lesz, aki csak az aukcióra fog eljönni, (belépés ingyenes!), lesz, aki csak a jótékonysági estélyre, (belépő ára 20.000HUF, de önként ennél többet is lehet adni!), és reményeink szerint sokan lesznek, akik mindkettőn részt akarnak venni.

Hangsúlyozom, a két rendezvény független egymástól, az aukció tisztán kereskedelmi jellegű! Az estélyen neves fellépőket kérünk fel, az országos hírű Bergmann cukrászat fog gondoskodni mind a hidegtálakról, mind az édességekről, a koktélokat Lajsz András, a világ egyik leghíresebb mixere keveri!

Az árverés tematikája: Balaton, nyár, szerelem, nap, hold, csillagok, tenisz, golf, vitorlázás, napfény, víz,…..nem is folytatom, gondolom, érteni a szándékot! A tárgykör: klasszikus és 20. századi modern festmények, szobrok, műtárgyak, ékszerek, ezüstök, Zsolnay és Herendi porcelánok, sport, közlekedési, helytörténeti és balatoni relikviák, érdekességek, unikális levelezőlapok, könyvek a fenti témakörben, régi térképek, metszetek, és más, meghökkentő, ám magas színvonalat képviselő egyéb érdekességek.

A helyszín is kötelez a magas színvonalra minket, és nagyon szeretnénk, hogy a Balatonra látogató, művészetre fogékony közönség ezt az arcát is láthatná gyönyörű országunknak!

Média partnereket is keresünk a jótékonysági estélyhez, jó lenne , ha tényleges segítséget tudnánk nyújtani elcsángált atyafiainknak.

Tehát az időpontok:

-kiállítás: július 6-16-ig, Balatonfüred, Vaszary Villa 10.00-22.00-ig, hétvégén is!
-aukció: július 16-án, szombaton 20.00 órai kezdettel
-jótékonysági estély: július 16-án, szombaton 22.00 órai kezdettel

Amennyiben bármilyen észrevétele, ötlete,kritikája, kérdése lenne, azt küldje el címünkre: info@pinterantik.hu ,vagy telefonáljon: 00 36 1 311-30-30.

A további információk honlapunkon folyamatosan lesznek frissítve.

Tisztelettel:

Pintér Péter és Sonja