Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2011

Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2011

Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit Kft. őszi rendezvénye; a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (korábban Budapesti Őszi Fesztivál) 2011. október 7–16. között kerül megrendezésre Budapesten.

A fesztivál új neve azt a törekvést tükrözi, hogy a szervezők Budapest egyik erősségét az egyre színvonalasabbá váló kávéházi színtereket nyissák meg a kultúra felé, megmutatva így a főváros közösségi életének egyedi hangulatát a külföldi vendégek számára.
A tíznapos program egyik partnere a Pintér Sonja Galéria és a Pintér Aukciósház lesz. A fesztivál és a galéria közös pályázatot hirdett, melynek tematikája: Budapest, minden olyan vonatkozásban, ami a városi életérzést, szórakozást, az együttélés fogalmát és magát a kultúrát fejezi ki a mai magyar kortárs képzőművészet hordozóin.
A beadott művekből a Pintér Galéria és Aukciósház tíznapos kiállítást, majd árverést szervez klasszikus, 20. századi modern és kortárs festmények, szobrok és műtárgyak Budapesttel kapcsolatban kortárs Képzőművészeti Aukció címmel.

A kiállítás megtekinthető október 5. és 14. között a Pintér Sonja Galériában, 1055 Bp. Falk
Miksa u. 10.

Budapest Kortárs Képzőművészeti Aukció október 14-án kerül megrendezésre a Pintér Galéria és Aukciósházban, 1055 Bp. Falk Miksa u. 10.


Október 16-án délután a kortárs anyagból a PSG kurátorai megnevezik azt a kortárs művet, mely elnyeri a Budapest Fesztiválközpont által felkínált 200.000 Forintos díjat, valamint a PSG alapítvány által felkínált 100.000 Forintos „kiegészítést”.