VÍZ - 7 MŰVÉSZ KIÁLLÍTÁS

VÍZ - 7 MŰVÉSZ KIÁLLÍTÁS

Galériánk részt vesz az őszi Café Budapest Fesztiválon, melynek keretében megrendezzük a

VÍZ - 7 MŰVÉSZ című csoportos kiállítást október 8. és 31. között.

Kiállítók: Asztalos Zsolt, Bondor Csilla, Imre Mariann, Lovas Ilona, Menasági Péter, Péterfy Ábel és Szotyory László


Ehhez kapcsolódóan október 11-én, csütörtökön 18 órától tartjuk meg a „MŰVÉSZETI BESZÉLGETÉS: LECKE PSZICHOLÓGUSOKNAK II.” című kerekasztal-beszélgetésünket.

A beszélgetés résztvevői:

Dr. Antalfai Márta pszichológus, Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, Dr. Illés Anikó művészetpszichológus, Kiss Virág művészetterapeuta, Komáromi Erzsébet textilművész és művészetterapeuta, Platthy István művészetterapeuta, Plesznivy Edit művészettörténész, Sándor Éva művészetterapeuta, Tarr Hajni képzőművész, Dr. habil. Vass Zoltán pszichológus.

Moderátor: Prof. Dr. László János pszichológus

Röviden az előzményekről:

2007-ben azonos címmel az Első Magyar Látványtár rendezett nálunk kiállítást, melyhez egy beszélgetést kapcsolt Gyökér Kinga és Vörösváry Ákos, a diszeli Látványtár tulajdonosai, vezetői.
A beszélgetés hamar szerteágazott, hisz a művészetnek és a pszichológiának annyi találkozási pontja van, hogy a téma irányát igen nehéz kijelölni. Ezt nehezítette az is, hogy öt évvel ezelőtt még alig találhattunk magyar nyelvű irodalmat, amely a művészettel nevelés, a művészetterápia és a múzeumpedagógia fogalmainak meghatározását szolgálta.
Úgy érezzük, hogy a beszélgetés, melynek moderátora: László János pszichológus, partnerei: Prof. Dr. Gerevich József pszichiáter, Dr. Herczeg Ilona gyermekpszichiáter, Dr. Kassai-Farkas Ákos pszichiáter, Komáromi Erzsébet textilművész és művészetterapeuta, Dr. Péley Bernadette pszichológus és Plesznivy Edit művészettörténész 90 perces diskurzusa - az azóta szélesedő igény a "felhasználok" részéről és a fejlődés a szakma részéről - folytatást igényel.

Ez alatt az öt év alatt persze Magyarországon is egyre népszerűbbé vált a művészettel nevelés, mint a gyermekek képalkotását, érzékenységét fejlesztő pedagógiai módszer; a művészetterápia, mint a mindannyiunkban rejlő gyógyulási lehetőség előhívása; a múzeumpedagógia, mint a művészet élvezetét, megértését szolgáló ága a pedagógiának.
A "Lecke pszichológusoknak II." beszélgetéssel nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a fogalmi meghatározásokra, melynek alapja Kiss Virág ösztöndíjas doktori kutatása a művészetterápia és a művészetpedagógia összehasonlításáról és átfedéseiről.AZ ESTE LEZÁRÁSAKÉNT 21 ÓRÁTÓL GRENCSÓ KOLLEKTÍVA KONCERT.

cafebudapestfest.hu